Добродојдовте на неофицијалната страна на град Кавадарци


Grb-Kavadarci

home-дома
Актуелно
Лична карта
Положба
Фотографии
Информации
 
 
 

 

kavadarci.info

Kavadarci

 

... си е таму каде од секогаш било, во централна Македонија поточно речено во Тиквешијата. Самиот град не лежи на некој меѓунаоден или регионален пат, но во него може да се дојде од четири страни . Од запад (Битола/Прилеп) преку Возарци, од исток преку Неготино, а ако сте залутале на висорамнината Витачево преку Ваташа ќе дојдете во Кавадарци од јужната страна. Од север може преку Росоман да дојдете до Кавадарци

 

 
 

evropa

makedonija

kavadrci

karta 002

Makedonija-avtokarta

     

 

 

Оддалеченост до поголемите центри
Distanz zu den grösseren Ortschaften
Kavadarci - Skopje
105 km
Bitola
95 km
Strumica
85 km
Ohrid
165 km

 

Оддалеченост до соседните градови
Distanz zu den Nachbar-Ortschaften
Kavadarci - Negotino
12 km
Veles
45 km
Prilep
50 km

 

Оддалеченост до поважните места
Distanz zu den wichtigen Ortschaften
Kavadarci - Aerodrom - Skopje
100 km
Aerodrom - Ohrid
177 km
GR - Bogorodica
80 km
GR - Medzitlija
115 km
GR - Dojran
90 km
BG - Novo Selo
160 km
BG - Deve Bair
195 km
SR - Tabanovce
110 km
AL - Kjafasan
190 km
Arth - CH
1761 km

 

  Ristovski © 2005 posta
mak en de kartaMKoriginal kartaMKsredna