Добродојдовте на неофицијалната страна на град Кавадарци


Grb-Kavadarci

home-дома
Актуелно
Лична карта
Положба
Фотографии
Информации
 
 
 

 

Кавадарци

 

 

 

 

 

 

КАВАДАРЦИ

Кавадарци

Град Кавадарци,
градот на виното, а повеќе на ракијата,
градот во кој живеат добри луѓе,
градот на грозјето и Гроздоберот;
градот во кој летно време не се дише од жештина
а во зимо ќе се укочиш од ладно
едноставно:

НАЈУБАВИОТ ГРАД НА СВЕТОТ


 

КАВАДАРЦИ

Кавадарци се наоѓа во централна Македонија, поточно во Тиквешијата и е воедно и центар на Тиквешијата. Градот лежи на надморска восочина помеѓу 230 и 270 метри. Во него имаат влијание како Континенталната, така и медитералната клима, при што просечната годишна температура изнесува ...

повеќе »»»


15 септември 2017, во Кавадарци

Почитувани,
Во петок на 15 септември 2017, во Кавадарци ќе се одржи манифестацијата “Кога Кавадарци свиреше Rock’N’Roll – 25 години од првиот Тиквеш Рок Фест“. Како организатор се јавува Здружението за алтернативна култура “Алтер Центар“
.....

Kavadarci, rock

 

 

повеќе »»»» “АСПОЉУТНО РОМАНТИЧНО...“
фени


Неколку видео записи од, за и оклу Кавадарци и кавадречко..

 

Кавадаречки народни прикаски

Kavadion Produkcija

 

трки 1969

» Од срцето на Македонија - приказна за Кавадарци

» «Ѕидот на Паја», промоција на книгата, 02.02.2015

» Мототрки во Кавадарци 1969

» Изградба на Тиквешкото езеро и електраната, 1 дел

» Изградба на Тиквешкото езеро и електраната, 2 дел

» Изградба на Тиквешкото езеро и електраната, 3 дел

» Сеќавања на Диме Мустеников - Перодршков, 1 дел

» Сеќавања на Диме Мустеников - Перодршков, 2 дел

» Ристо Сојанов - Амиго во ТВТ

» Распеани кавадарчани, МРТ 1973

» за Никола Бадев, МТВ

» Династија на Кавадаречки начин, 1 дел

» Династија на Кавадаречки начин, 2 дел

 

Благодарност до Благој Минчев, кој некои од видеата ги има спремено и ни ги посочи..

 

ktv41

mozart

proekt 2010

кавадар66

Radio Kavadarci

galaxy radio

video

 

  Ristovski © 2005-2017 posta
mak en de