Повеќе од 15 години пробувам да направам нешто пристојно за моето родно Кавадарци.
И планирам или мислам,дека ова ќе биде последното залетување.
Ако успеам ќе остане еден убав документ за Кавадарци, ако не ќе биде како добронамерна замисла, неостварена.

Ги повикував и молев мои блиски човеци да ми помогнат и од “убави зборови“ не испадна ништо повеќе.

Еве, тука и сега, повторно повикувам јавно до сите кои имаат идеја, податок, или било шо поврзано со кавадарци да ме контактираат и да ја дурдисаме ваа презентација…

kavadar66@hotmail.com

Von kavadar